Mednarodna okrogla mizaObjavil Dne 19. april, 2019


Kako še nadaljnje izboljšati družbo, v kateri bivamo? – O tem smo se pogovarjali predstavniki L’Arche International in Društva Barka z osebami z in brez motenj v duševnem razvoju, črpajoč iz lastnih izkušenj in življenjskih zgodb, katerih del smo bili zadnjih 50 let.

Ko jih obravnavamo s spoštovanjem in kot ljudi z osebnim dostojanstvom, enako kot vse ostale, imajo ljudje z motnjo v duševnem razvoju možnost razvijati in izraziti svoje darove. Ko jim ponudimo pravo stopnjo pomoči pa so prav tako sposobni samozagovorništva na javni dogodkih.

Stane, oseba s primanjkljaji, je delil svoje izkušnje z razstavami njegovih fotografij, kjer je lahko javnosti pokazal svoj talent za fotografijo. Irena, oseba s primanjkljaji, ki živi in dela v Društvu Barka, je delila svojo osebno zgodbo, kako model izgradnje pristnih medosebnih odnosov, ki je bistvo delovanja vseh L’Arche skupnosti, pozitivno vpliva na njeno življenje. (picture from Fb)

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, g. Peter Česnik je govoril o lastnem videnju problematike odnosa današnje družbe do oseb s primanjkljaji in pozval vsakega posameznika k spremembi stereotipnega mišljenja o osebah s primanjkljaji. picture from Fb)

Robin Sykes, mednarodni koordinator L’Arche International za Slovenijo in Stacy Cates-Carney, namestnica mednarodnega vodje L’Arche International, sta govorila o spremembi življenja, ki jo izkusijo osebe z in brez motnje vključene v L’Arche skupnosti po celemu svetu.

L’Arche je organizacija, ki združuje skupnosti po celem svetu, kjer ljudje z in brez motenj v duševnem razvoju delajo in živijo skupaj po “modelu gradnje iskrenih medsebojnih odnosov”. Društvo Barka je del mednarodne federacije skupnosti L’Arche.

 

Več informacije o L’Arche International: https://www.larche.org/en/welcome

Obvestila in dogodki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja