Artists for Artists 2019

Artists for Artists je tiha dražba, ki smo jo organizirali z namenom omogočiti pridobitev ateljeja za člane Barke, ki imajo velik umetniški potencial. Projekt dražbe umetniških del je bil plod dolgoletnega prijateljstva med galeristko Marijo Šikoronjo, Alexandro Liechtenstein, slikarko Franzisko Steinhart in slikarko Evgenijo Jarc z Društvom Barka.

Za izvedbo dražbe nam je uspelo pridobiti dela veliko znanih umetnikov predvsem iz Slovenije in Avstrije ter iz nekaj drugih evropskih dežel, ki so velikodušno podprli ta projekt s svojimi umetninami, ki so bila na razpolago.

Na dražbi smo zbrali približno 20.000 €, ki jih bomo namenili ureditvi umetniškega ateljeja za Barkine nadarjene ustvarjalce. Atelje bo narejen po vzoru »Atelier de la Tour« v Treffnu na Koroškem. To naj bi postal prostor, kjer se lahko osebe z motnjo v duševnem razvoju umetniško izražajo in razvijajo, kjer se njihov talent v stiku z umetniki lahko razvija in imajo čas ter možnost, da preizkusijo različne likovne tehnike in s tem poglobijo svoje znanje, darove in sposobnosti.

Zahvaljujemo se vsem, ki so se dogodka udeležili in kupili umetnine avtorjev z in brez primanjkljajev ter nam s tem pomagali premagati še zadnjo oviro, ki je nas ločila od uresničitve ideje po ureditvi umetniškega ateljeja.

Letošnja dražba je šele začetek stremenja k dolgoročnejšemu cilju. V prihodnosti namreč načrtujemo izvedbo take umetniško dražbo vsaki dve leti, izmenično v Sloveniji in na Koroškem.

Hvala vsem uglednim umetnikom, ki so prepoznali pomembnost in vrednost dogodka in z donacijo svojih umetniških del podprli vzhajajoče umetniške talente, ki imajo zaradi svojega primanjkljaja redkeje možnost umetniškega udejstvovanja.

Umetniki, ki so podprli dogodek: Manfred Bockelmann, Drago Druškovič, Thomas Glantschnig, Ronny Goerner, Gradischnig Ernst, Sophie Grandval, Helga Druml, Giselbert Hoke, Herbert Janesch, Evgenija Jarc, Andrej Jemec, Ilona Kalnoky, Alina Kunitsyna, Aleš Lombergar, Hanzi Mlečnik, Mirko Malle, Franz Politzer, Markus Orsini Rosenberg, Franziska Steinhart, Maki Stolberg, Inge Vavra, Tom Wood, Assunta Waldburg Zeil, Marianno Grandval.

Ni komentarjev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *