Javljanje z letošnjih prvih Barkinih počitnic

Vsi nasmejani, vsi srečni in polni pričakovanja smo se Herve, Jerica, Slavko, Andraž, Rok, Tomaž in prostovoljki Luise in Bernadette ta ponedeljek, kot prva izmed mnogih letošnjih »počitniških ekip’c«, podali v Bohinj, na prve Barkine počitnice 2024.

In čeprav pravijo, da ima v Bohinju »dež mlade«, nam je tokrat vreme naklonjeno. Prvi dan počitnic smo si vzeli »na izi«. Raziskali smo neposredno okolico nastanitve, obiskali Bohinjsko jezero, jedli obilno kosilo in se sladkali pri lokalnih ponudnikih sladoleda. Prihodnji dan, ko smo že osvojili bližnjo okolico, pa smo se odpravili na daljši sprehod ob Savi Bohinjki in se spotoma slikali še s kravami. Po kosilu smo šli na kavo na Soriško planino, zvečer pa na sprehod po ulicah Bohinjske Bistrice.

Sredi počitnic so se nam pridružili še člani hrvaške L’Arche skupnosti Korablja, s katerimi smo uživali v vožnji s kočijo, kosilu in druženju.

Počitnice so aktivnost v sklopu projekta »Jahanje in aktivne počitnice za odrasle z motnjami v duševnem razvoju«, ki ga Društvo Barka izvaja s partnerji Arka Korablja in Ranch Istra Star.

Naložbo financira Evropska unija preko programa Erasmus+.