Likovna kolonija in razstava v Zavodu Medgeneracijsko središče Komenda

Vabimo vas na likovno kolonijo v Zavodu Medgeneracijsko središče Komenda, ki bo potekala v torek, 18.4.2023, od 10. do 12. ure.
Kolonija bo organizirana podobno, kot lanskoletna likovna kolonija pod lipami v Vodicah. Vodili jo bosta slikarki Renata Grmovšek in Andreja Eržen, število udeležencev pa je omejeno na 25. Po koncu kolonije bomo pripravili razstavo umetniških del, ki bodo nastala tekom kolonije.

Namen likovne kolonije je medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje, vključevanje različnih ranljivih skupin ljudi, razvijanje likovnih spretnosti, kreativno preživljanje prostega časa in seveda druženje. Na koloniji bodo ustvarjali uporabniki Društva Barka, učenci iz Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega Smlednik, starostniki iz Centra starejših DEOS Medvode, prostovoljci iz Nemčije in Francije ter vsi vi, ki se boste pravočasno prijavili.

Za primeren prostor, umetniški material in dobro vzdušje poskrbimo mi, vi pa se morate, zaradi logističnih priprav, vnaprej prijaviti.
Prijave so odprte do 16.04.2023, zbiramo pa jih na email: projekti@skupnostbarka.si, zadeva: »Prijava za likovno kolonijo«. V prijavi napišite svoje ime, priimek, telefonsko številko, starost in občino bivanja. Udeležba na likovni koloniji je brezplačna.

vir:https://kraji.eu/slovenija/komenda/slo

Likovna kolonija je del projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi“, v okviru katerega organiziramo štiri likovne kolonije, umetniške delavnice in art terapijo ter druge različne prostočasne kreativne aktivnosti v našem ateljeju v Zbiljah.

Partnerji projekta so DEOS Center starejših Medvode, Vzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.