Ustvarjali smo na Likovni koloniji v Zavodu Medgeneracijsko središče v Komendi

Po ogledu prostorov Zavoda Medgeneracijsko središče v začetku aprila, smo se v torek, 18. aprila 2023, zbrali umetniški navdušenci iz Društva Barka, DEOS Medvode, VIZ Frana Milčinskega Smlednik, zunanji udeleženci, mentorici, spremljevalci in prostovoljci.

Zaščitili smo mize, pripravili palete z barvami, čopiče, vodo ter platna in si izbrali vsak svoje mesto ustvarjanja. Akademski slikarki Andreja Eržen in Renata Grmovšek sta predstavili tehniko in tematiko slikanja, pri kateri smo ideje lahko iskali tudi v natisnjenih predlogah. Nato smo se vsi skupaj lotili ustvarjanja, pri katerem so nam, poleg mentoric, nudili pomoč tudi spremljevalci in prostovoljki iz Nemčije ter Francije.

Ko smo svoje umetniške spretnosti in ideje uspešno prenesli na platno, smo umetnineodnesli na razstavo. Umetniška dela smo si skupaj ogledali in se o njih pogovorili ob dopoldanski malici in čaju.

Cilj naše likovne kolonije ni bil le razvijanje likovnih spretnosti, pač pa tudi medgeneracijsko sodelovanje, odkrivanje naših podobnosti in razlik, spoznavanje novih ljudi in ustvarjanje novih prijateljstev. Likovna kolonija v Komendi je bila namreč zadnja izmed 4 načrtovanih kolonij v sklopu projekta »Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi«.

Likovna kolonija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših Medvode, Vzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, Občina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.