Razstavljali smo v sončnem Češminovem parku v Domžalah

V sredo, 19. aprila 2023 smo četrto, zadnjo izmed štirih načrtovanih umetniških razstav v sklopu projekta »Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi«, pripravili v Češminovem parku v Domžalah, kjer smo preteklo leto že izvedli likovno kolonijo. Razstavljali smo v sklopu tradicionalnega občinskega praznika »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, s katerim so Občina Domžale ter njeni občani letos obeležili 71. rojstni dan občine.

Na stojnicah se je predstavilo kar sedeminštirideset organizacij – poleg kulturnih in športih se so se srečanja udeležili tudi predstavniki nekaterih izobraževalnih ustanov, mladinskih združenj in institucij, ki se posvečajo delu z ranljivimi skupinami ljudi. Za zabavo otrok je bilo pripravljenih mnogo zanimivih in poučnih delavnic, na ploščadi ob parku pa so se tekom celotnega dogodka vrstili pevski, plesni, športi in drugi nastopi.

Barkina sodelavka za zbiranje sredstev Saša, prostovoljka Gigi iz Francije ter uporabnik Stane so v dnevih pred razstavo pregledali umetniška dela preteklih likovnih kolonij, izbrali umetniško najbolj izrazna dela ter jih predstavili na stojnici v Češminovem parku.

Dogodka se je udeležilo nekaj tisoč ljudi in veseli nas, da smo imeli priložnost umetniška dela in cilje ter učinke projekta »Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi« predstavljati tako veliki množici.

Umetniška razstava je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.