Ustvarjali smo na Likovni koloniji v Češminovem parku v Domžalah

V četrtek 23.9.2021 smo se zjutraj v Češminovem parku zbrali člani Društva Barka, starejši iz DEOS Medvode, osnovnošolci iz VIZ Frana Milčinskega Smlednik, zunanji udeleženci, spremljevalci, prostovoljci, prijatelji.

Pripravili smo prostor ter prinesli opremo in materiale. Slikarki Andreja Eržen in Renata Grmovšek sta ob začetku kolonije vse lepo pozdravili in s pomočjo slikovnega gradiva predstavili temo slikanja – jesenska narava in živali. Pri ustvarjanju so udeležencem pomagali spremljevalci, prostovoljci iz Nemčije in Škotske, študenti in seveda slikarki. To je bila že naša druga skupna kolonija, zato smo bili že malo bolj utečeni in nastalo je veliko zanimivih umetnin.

Udeležence je pozdravila tudi podžupanja mag. Renata Kosec in Vodja službe za turizem, Mira Bečan. Spregovorili sta z udeleženci in si ogledali njihova umetniška dela, podžupanja pa je poudarila, da podpira take projekte in jim tudi v prihodnje izrekla dobrodošlico v Domžalah.

Cilj naše likovne kolonije pa ni bil le razvijanje likovnih spretnosti, pač pa tudi medgeneracijsko sodelovanje, odkrivanje naših podobnosti in razlik, spoznavanje novih ljudi in ustvarjanje novih prijateljstev. To nam je na naši likovni koloniji vsekakor uspelo in komaj čakamo, da se bomo spet družili in skupaj ustvarjali.

Likovna kolonija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.