Barkine počitnice v Izoli 2021

Drugi teden septembra smo Stane, Slavko, Irena, Metod in Bogo s spremljevalci Majo, Boštjanom in Vivijo ter prostovoljcem Ammarjem počitnikovali v Izoli.

Večino časa smo namenili obiskovanju plaže Dva topola v Izoli. Ta plaža nam je bila všeč, saj je prilagojena za osebe s posebnimi potrebami. Uživali smo v plavanju in potapljanju v morju ter v bazenu, ki je imel na voljo tudi vodno masažo. Preostali prosti čas na plaži smo izkoristili za poležavanje in druženje na plaži. Privoščili smo si tudi veliko okusnega sladoleda.

Poleg obiskovanja plaže smo odšli tudi na kar nekaj izletov v bližino Izole. Ogledali smo si Marezige in se odpravili tudi na razgledno točko nad Črnim Kalom. Večere smo preživljali na terasi ob prijetnem klepetu in prepevanju pesmi ob spremljavi kitare.

 
Letošnje aktivne počitnice so sofinancirane s strani Občine Medvode v okviru razpisa za sofinanciranje programov s področja socialnega varstva občanov Občine Medvode v letu 2021 ter s strani Ministrstva za zdravje v okviru razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022.

Aktivne počitnice izvajamo v okviru programa Skrb za dobro počutje, ki vključuje različne aktivnosti, ki pozitivno vplivajo na psiho-fizično zdravje in socialno vključenost v naše društvo sprejetih oseb.