Barkin festival luči/svetlobe 2021

Že od leta 1993 je prva sobota v oktobru poseben dan za skupnosti L’Arche po vsem svetu – Dan družine L’Arche. V tem času namreč praznujemo skupno identiteto in poslanstvo, ter tudi našo raznolikost. V ta namen prižgemo sveče, pojemo pesmi in se veselimo ob skupnih obrokih. Ta dan nam omogoča, da doživimo veselje pripadnosti drug drugemu in skupnosti – onkraj meja ali družbenih ovir. Razmišljamo o svoji globalni prisotnosti in spoštujemo svoje razlike in podobnosti, saj vemo, da vse to bogati našo družino L’Arche. (prevedeno s strani L’Arche Internationalhttps://larche.org/en/web/guest/welcome)

V naši skupnosti smo s praznovanjem začeli v ponedeljek. Prižgali smo svečke in narisali risbe za naše prijatelje in sorodnike. V četrtek bomo začeli z spletnimi (zoom) srečanji L’Arche skupnosti po vsem svetu. Vabimo vas, da se nam pridružite in praznujete z nami.

Več informacij o Festivalu luči/svetlobe, in Dnevu družine L’Arche ter vseh dogodkih, ki so del praznovanja lahko najdete tu: https://www.larche.org/en/family-day