Gostimo novi prostovoljki iz Nemčije

V septembru sta se nam na Barki pridružili dve mladi prostovoljki iz Nemčije – Hanna in Enid, ki bosta del naše skupnosti eno leto.

Živita v eni od naših dveh bivalnih enot, Mavrični hiši. Tam pomagata pri gospodinjskih opravilih, sodelujeta pri prostočasnih aktivnostih in se družita z sprejetimi osebami.

Vključeni bosta tudi v delavnice, kjer bosta skupaj z ostalimi prostovoljci in asistenti pomagali pri ustvarjanju ročno narejenih izdelkov iz različnih materialov. Ko se bosta preizkusili v različnih aktivnostih se bosta odločili, kaj jima najbolj ustreza in pri čem bi najraje sodelovali.
 
Vsak prostovoljec prispeva svoje ideje za nove izdelke in aktivnosti v delavnicah.Teodora iz S. Makedonije ureja skupnostni vrt, Hannah iz Nemčije je z uporabniki izdelovala sveče, Boštjan iz Slovenije je uporabil slike, ki jih je narisal uporabnik Tomaž, za sprednje platnice ročno izdelanih beležnic, Wenzel iz Nemčije je z Rokom in Domnom igral nogomet, itd. Radovedni smo in veselimo se svežih idej za izdelke in aktivnosti, ki jih bosta prinesli novi prostovoljki.

Hanna in Enid sta v našo skupnost vključeni preko pošiljajoče organizacije ICE (Initiative Christen für Europa), ki povezuje ljudi in organizacije z evropsko mrežo za prostovoljske storitve in socialne projekte po vsej Evropi. Organizacija deluje že od leta 1988 in je bila ustanovljena z namenom »grajenja mostov človeštva v Nemčiji in Evropi«.