Slovo od prostovoljcev iz S. Makedonije – Teodore in Ammarja

Konec leta 2020 je bil Društvu Barka dodeljen znak kakovosti za prostovoljstvo, ki velja za gostitev tujih mladih prostovoljcev (z manj priložnostmi). Tako sta se nam v februarju 2021 preko programa Evropske solidarnostne enote pridružila prostovoljca iz S. Makedonije Teodora in Ammar. V našo skupnost sta bila vključena v sodelovanju s pošiljajočo organizacijo Leaders for Activism, Education and Development –  Skopje (LEAD).

Teodora in Ammar sta bila nastanjena v spodnjih prostorih naše Sončne hiše. Tam sta skupaj s sprejetimi osebami preživljala prosti čas ter pomagala pri različnih aktivnostih in gospodinjskih opravilih.

Obiskovala sta tudi Barkine delavnice – izboljšala sta naš program »Skrb za dobro počutje«, ki vključuje različne fizične aktivnosti, prilagojene našim uporabnikom. V program sta vpeljala tedensko izvajanje joge za Barkače. Prav tako sta pomagala v lesni, okupacijski, produkcijski in vrtnarski delavnici.

Po enem letu skupnega bivanja in dela pa je žal prišel čas, da se od nas poslovita. Zahvalili smo se jima za njun čas, pomoč, prijaznost, sočutje in pozitivno energijo, ki sta jo prinesla na Barko. Želimo jima veliko sreče in uspeha na njuni življenjski poti.


Teodora in Ammar sta bila v našo skupnost vključena preko projekta Živimo in delamo skupaj, osebe brez in z motnjo u duševnem razvoju, ki ga financira Evropska solidarnostna enota. Društvo Barka projekt izvaja v sodelovanju s partnerji Leaders for Education, Activism and Development (LEAD) Skopje.