Ročno narejeni izdelki iz naših delavnic

V Barkinih delavnicah je vedno pestro. Barkači vsak dan, od ponedeljka do petka prihajajo na delo in ob pomoči treh delovnih inštruktorjev ter prostovoljcev izdelujejo različne ročno narejene izdelke – vsak po svojih najboljših močeh.

Lesna delavnica

V lesni delavnici, ki jo vodi delovni inštruktor Herve izdelujemo najrazličnejše izdelke iz lesa. To so stojala za sadje in zelišča , pručke in zložljivi stoli . Izdelujemo tudi različne lesene okraske; obeske za ključe, letala, ptičke, ribe, lesene rože in smrečice. Pri nas je poskrbljeno tudi za ljubitelje trajnostne mode – na voljo so leseni metuljčki in kravate. Novost v lesni delavnici pa so tudi lesene deske za rezanje različnih velikosti, ki so unikatne in uporabne v vsaki kuhinji.

Okupacijska delavnica

Okupacijsko delavnico vodi delovna inštruktorica Mojca. Tam večinoma nastajajo različni ročno šivani izdelki iz blaga, kot so predpasniki in vzglavniki z različnimi motivi, najrazličnejše torbe in trajnostne nakupovalne vrečke ter raznoliki unikatni tkani stenski okrasi. Za ustvarjanje uporabljamo tudi filc – izdelujemo različne obeske in izdelke (igračke) iz filca.

Vrtnarska delavnica

V okviru vrtnarske delavnice na vrtu tudi sadimo, vzgajamo in nabiramo zelišča (žajbelj, rman, bezeg, kamilica, itd.). Zelišča nato posušimo, in naredimo zeliščne čaje in paketke sivke.

Delavnica »Modrijani«

V zgornjih prostorih našega varstveno delovnega centra poteka delavnica »Modrijani«, ki jo vodi delovna inštruktorica Maja. Tam ustvarjamo in izdelujemo najrazličnejše izdelke, naprimer sveče različnih oblik in barv, slike z različnimi tehnikami in motivi ter voščilnice  za različne priložnosti (rojstni dnevi, zahvale, božično-novoletne voščilnice, velikonočne voščilnice in podobno). Novost v delavnici »Modrijani« pa so tudi polstena mila, ki jih uporabljamo za piling – odstranitev odmrle kože in hkrati za čiščenje telesa in obraza.

Vsak izdelek, narejen v naših delavnicah je unikaten, vanj pa je vloženega veliko truda, časa in domišljije. Vsaka v našo skupnost sprejeta oseba ima svoje darove, želje, talente in spretnosti, zato si vsak izbere delo, ki mu najbolj ustreza in ga osrečuje. Za Barkače so delavnice delovno mesto, kjer se učijo, urijo svoje spretnosti in občutijo ponos, ko izdelke dokončajo. Prodaja izdelkov za nas ne pomeni le finančna pomoč, ampak tudi potrditev, da je naše delo cenjeno in vredno.Vse naše izdelke si lahko pogledate tukaj.

Naročite jih lahko preko spleta, tel. številke +386 40 855 738 ali pa nas pridete obiskat v delavnice, vsak delavnik od 9. Do 15. ure (Zbilje 1k, 1215 Medvode) in si izdelke pogledate in izberete v živo.
Vsi naši izdelki so na voljo tudi po naročilu – če bi si želeli izdelek določene velikosti, barve ali motiva nam to sporočite in z veseljem se bomo prilagodili vašim željam.