Začenjamo z drugim sklopom umetniških delavnic/art terapije

V septembru smo začeli z izvajanjem umetniških delavnic/art terapije, ki potekajo enkrat tedensko – vsak torek. Na delavnicah ustvarjamo v raznoliki skupini, ki šteje od 8 do 12 amaterskih umetnikov. To so poleg Barkačev tudi osnovnošolci iz VIZ-a Frana Milčinskega Smlednik, starejši iz DEOS-a Medvode ter zunanji obiskovalci.

Prvi sklop delavnic je vodila slikarka Renata Grmovšek, drugi sklop, ki se je začel v decembru pa bo vodila slikarka Andreja Eržen. V prvem sklopu smo spoznali osnove slikanja na platno z akrilnimi barvami in na papir s suhimi pasteli. Imeli smo veliko različnih tematik – slikali smo jesenske živali in jesensko gozdno pokrajino, za Noč čarovnic smo s pasteli risali buče, ob bližanju zime smo risali vedno bolj zasnežene pokrajine in zimske živali. Pri izbiranju teme smo upoštevali želje udeležencev; Barkači so v večini najraje risali živali, medtem ko so starejši iz DEOS-a izrazili željo po risanju narave, dreves in cvetlic.

Poleg razvijanja naših likovnih spretnosti in domišljije smo se med seboj spoznavali, družili, ugotavljali v čem smo si podobni ter v čem različni, se drug drugemu prilagajali in med seboj uspešno sodelovali.


Umetniške delavnice/art terapija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.