Ob petkih plešemo z Jagodo

Skupina Barkačev vsak petek v spremstvu delovne inštruktorice Maje in prostovoljk Hanne in Enid obiskuje plesno/gibalno terapijo v Športni dvorani Medvode (Javni zavod Sotočje Medvode). Tam se ob vodstvu naše nove plesne učiteljice Jagode učimo ogrevanja, sproščanja, gibanja in plesnih korakov.

Na začetku delavnice se usedemo v krog in pogovorimo o našem preteklem tednu, potem pa se v krogu vsi skupaj ogrevamo in raztezamo svoje telo. Nato se vsak po svojih najboljših močeh ter s pomočjo plesne učiteljice in prostovoljk učimo plesnih tehnik in korakov in se ob tem tudi zelo zabavamo.

Plesna/gibalna terapija je aktivnost v okviru projekta Skrb za dobro počutje (športno-gibalne aktivnosti in uravnotežena dieta za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju), s katerim želimo v naše društvo sprejete osebe opolnomočiti za čim bolj samostojno prakticiranje zdravih navad, vezanih na športno-gibalne aktivnosti in uravnoteženo prehrano. Projekt izvaja Društvo Barka in sofinancira Ministrstvo za zdravje.