Skrb za dobro počutje

Redna telesna aktivnost in raznolika prehrana pomembno vplivata na večjo samostojnost in izboljšanje zdravja. S ciljem krepitve zdravja in dobrega počutja ter preprečevanja poslabšanja zdravstvenega stanja v naše društvo sprejetih oseb smo začeli z izvajanjem projekta Skrb za dobro počutje (športno-gibalne aktivnosti in uravnotežena dieta za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju).

Naš namen je ustvarjanje podpornega okolja, ki v naše društvo sprejete osebe spodbuja k prakticiranju zdravih navad, vezanih na športno-gibalne aktivnosti in uravnoteženo prehrano ter obenem opozarjanje na zdravju škodljive življenske sloge, povezane predvsem s pomanjkljivostjo gibanja in nepravilno prehrano. Osebe z motnjo v duševnem razvoju želimo opolnomočiti za čim bolj samostojno prakticiranje zdravih navad.

 

 

 

 

 
 

Program vključuje 3 ukrepe:

Ukrep 1: Dobro počutje preko kreativne in motorične aktivnosti, ki vključuje art terapijo ter plesno-gibalno terapijo.

Ukrep 2: Telovadba za vsakogar, ki vključuje plavanje, telovadbo, sprehod, kolesarjenje in aktivne počitnice.

Ukrep 3: Vsi zmoremo jesti zdravo, ki vključuje program uravnotežene prehrane za osebe z motnjo v duševnem razvoju ter program Kuhamo skupaj: kuhar in uporabnik.

Projekt financira Ministrstvo za zdravje v okviru razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022.

Obdobje izvajanja projekta: januar 2021 – november 2022
Vodilna organizacija: Društvo Barka
Projekt financira: Ministrstvo za zdravje