Likovni dan v Smledniku

Zaradi povečanega števila okužb s koronavirusom v preteklem mesecu, smo se prilagodili in naše torkove umetniške delavnice izvajali interno – art terapije v Barkinih delavnicah so se udeleževali le Barkači. Ker pa smo želeli likovno ustvarjanje omogočiti tudi osnovnošolcem iz Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega, smo se odločili, da bomo delavnice izvedli tudi pri njih, v Smledniku.

V drugi polovici januarja smo torej ustvarjali pri njih, ker pa so bile delavnice zelo uspešne in so bili osnovnošolci z njimi zelo zadovoljni smo se odločili, da bomo organizirali kar likovni dan. V četrtek, 10.02. smo se zjutraj zbrali v VIZ-u in pripravili prostore za ustvarjanje ter vso potrebno opremo in materiale.

Ustvarjali so vsi učenci (peti, šesti, sedmi, osmi in deveti razred) in ker so delavnice potekale v dveh skupinah sta bili prisotni obe slikarki, Andreja Eržen in Renata Grmovšek ter tudi ostali spremljevalci. Imeli smo se lepo in nastalo je veliko čudovitih umetnin, a se kljub temu veselimo, da bomo lahko kmalu spet ustvarjali vsi skupaj v delavnicah skupnosti Barka.

Umetniške delavnice/art terapija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.