Asistentski izlet po Obalno-kraški regiji

V četrtek, 10. marca smo Barkini asistenti po dolgem času spet našli primeren dan za skupni izlet in druženje. Kolebali smo med obiskom zasnežene Gorenjske ali sončne Obalno-kraške, a si je večina zaželela bolj pomladnega izleta. Tako smo se zjutraj vsi skupaj zbrali, se razporedili v dva kombija in odpravili proti Obalno-kraški regiji.

Naša prva destinacija je bil Kraški rob – pokrajina, kjer se kraška planota s strmim, tektonsko večkrat pretrganim robom, prevesi v flišno pokrajino Istre. Kraški rob se začne nad Trstom, potem pa se v skoraj dvajset kilometrov dolgi ravni črti nadaljuje tik nad vasmi Socerb, Osp, Črni Kal, Podpeč in Zazid. Ustavili smo se tudi pri Črnokalski utdbi San Sergio iz 11. stoletja s čudovitim razgledom na Črni kal. Poskrbeli smo tudi za malico – okrepili smo se s sendviči in piškoti.

Nato smo se odpravili proti slovenski obali. V Izoli smo se sprehodili ob morju in spili kavico v kavarni ob plaži pri svetilniku. Najbolj pogumna dekleta – Maja, Lučka in Liuda pa so preizkusile tudi, kako mrzlo je morje, pa čeprav so se vanj podale samo do kolen.Na poti nazaj proti Barki smo se ustavili še v Brezovici pri Ljubljani na odličnem kosilu. Hvaležni smo, da smo si lahko vzeli dan za krepitev medsebojnih odnosov, sproščeno druženje ter uživanje v sončnem dnevu in spoznavanju lepot naše dežele.