Deset Barkačev na obrežju Ljubljanice (Festival LUPA 2023)

V četrtek, 14. septembra 2023, je Prešernov trg v Ljubljani ter obrežje Ljubljanice zopet zavzel Vseslovenski festival nevladnih organizacij – LUPA 2023, tokrat že 21. po vrsti. Festival organizira Center nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS, njegov namen pa je predstavitev in povezovanje čim večih nevladnih organizacij z različnih področij širom celotne Slovenije.

                Vir: https://ljubljanainfo.com/dogodek/lupa-2023-festival-nevladnih-organizacij/

Gre za pravi vsakoletni praznik nevladnic in nevladnikov, pri katerem sodeluje preko 120 nevladnih organizacij, med katerimi ne manjka niti Društvo Barka, ki se je festivala udeležilo letos že četrtič.

Na festivalu se je tekom celega dneva zvrstila kar široka delegacija Barkačev: Sandi, Lucija, Domen, Andraž, Maja, Veronika, Ana, Rok, Lučka in Stane so uživali in bili navdušeni nad pestrim dogajanjem, množico ljudi, spremljevalnim programom ter mestom Ljubljana. Obiskovalcem smo delili informativne letake, promovirali naš projekt »Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi II«, v okviru LAS Za mesto in vas, ter razstavljali izdelke, ki jih ročno izdelujemo v Barkinih delavnicah. Čutiti je bilo pravo festivalno vzdušje!