Barkači v Kvarnerskem zalivu

Sredi julija, ko je običajno najbolj vroče, se radi odpravimo za nekaj dni na morje. Tam se hladimo po najboljših močeh, vsak na svoj način – nekateri plavamo v morju, drugi vztrajno ližemo sladoled, tretji se hladimo pod klimo, četrti si privoščimo kakšno hladno pivo več.

In tako so tudi Herve, Bernarda, Slavko, Liuda, Metod ter dolgoletni prijatelj in prostovoljec Bojan krenili čez mejo, do sončne Mošćeničke Drage ob Opatiji. Mošćenička Draga je nastala na mestu, kjer se Učka potopi v morje in združuje najboljše iz »dveh svetov«.

Vir: www.bale-valle.com

Plaža Sipar je ena najlepših v Kvarnerju, na skritih mestih vzdolž obalnega sprehajališča pa se nahajajo tudi številne majhne, naravne plaže, ki so daleč stran od gneče in radovednih oči. Gorska pobočja so prebivalci Mošćeničke Drage zavzeli s številnimi potmi in stezami, ki so nekoč služile za povezavo med naselji v hribih in ribiškim pristaniščem ob morju, danes pa so idealne za sprehode in bivanje v naravi.

Vsak dan smo se zgodaj zjutraj in pozno popoldne hodili kopat na plažo Sipar, kjer sta v vodnih aktivnostih še posebej uživala Metod in Slavko, Bernarda pa je, kot prava dama, s slamnikom na glavi namakala noge in opazovala zanimiv vrvež plaže. Čeprav smo veliko kuhali sami, smo občasno preizkušali tudi lokalno kulinariko Mošćeničke Drage.

Na malce manj vroč dan z več oblačnosti, smo izkoristili priložnost in si šli ogledat bližnje mesto Opatija. Poleg sprehoda ob obali in ogleda nekaterih znamenitosti mesta, smo si privoščili tudi sladoled.