2 uspešni prijavi na občinski razpis za sofinanciranje prireditev

V mesecu maja smo oddali dve vlogi na razpis za sofinanciranje prireditev v občini Medvode v letu 2020 in obe sta bili uspešni. Na podlagi javnega razpisa bosta letos Barkina dogodka Kresna noč na skupnostnem vrtu in Miklavžev sejem sofinancirana s strani Občine Medvode.

Kresna noč na skupnostnem vrtu
Kresno noč bomo organizirali 23. junija 2020 na skupnostnem vrtu za poslopjem delavnic Društva Barka. Dogodek organiziramo več kot 10 let, a udeleženci so večinoma občani Medvod in okoliških vasi, vabljeni pa so tudi nekateri dolgoletni donatorji in podporniki Barke iz Avstrije in Nemčije. Letos bomo program uskladili in udeležbo omejili, saj določeni zdravstveni ukrepi na področju rizičnih skupine še vedno veljajo.

Kresno noč bomo tudi letos organizirali v sodelovanju z Društvom Sorško polje. Na dogodku bomo predstavili kulturno dediščino kraja, prikazali stare običaje in naravne razloge za kresovanje v tem času. Nato bomo prižgali kres in se družili ob glasbi in pogostitvi.

Način dela in življenja z osebami z motnjo v duševnem razvoju, ki mu v društvu sledimo, je drugačen, inovativen in unikaten v Sloveniji. Kresna noč je ena od možnosti, da nas obiskovalci obiščejo in sami vidijo naš način dela in rezultate le-tega.

Dogodek bo prav tako priložnost za predstavitev našega ateljeja, ki bo uradno odprt letošnjo jesen. Atelje bo prvi tak v Sloveniji, saj je zasnovan po vzoru Atelier de la Tour na Koroškem. 

Več informacij kmalu! 

Miklavžev sejem
Vsako leto, v začetku decembra, v delavnicah Društva Barka pripravimo tradicionalni Miklavžev sejem naših izdelkov. Dogodek se začne ob 10.00 in traja do 18.00, v delavnicah Društva Barka, v Zbiljah.

Z vključevanjem v različne delavnice omogočamo odraslim osebam z motnjo v duševnem razvoju, da doživijo “službo”, posledično dvig samozavesti, lasten prihodek (žepnina in denarna nagrada). Spodbujamo razvijanje ročnih spretnosti, ustvarjalnost, vzdrževanje pozornosti (vsaj krajši čas) in samoobvladovanje. Delavnice so potrebne, saj omogočajo kvalitetno vključevanje oseb z MDR in njihov občutek družbenega doprinosa, preko delovnega procesa. Izdelke, ki jih ustvarijo, nato predstavimo javnosti in tako zvišujemo vidljivost darov, ki jih posedujejo osebe z MDR. 

Miklavžev sejem pa se ne vrti zgolj okoli izdelkov; to je predvsem priložnost, da se srečamo s prijatelji, znanci, sorodniki, sodelavci, z vami vsemi, si privoščimo kavico in čaj, piškote ter uživamo v prijetni družbi.

Ni komentarjev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *