Tri zanimivosti meseca maja

Kampanja #LArcheGoesOn
Tekom epidemije coronavirusa je digitalna kreativna agencija iz Pariza, Tulipes & Kie, naši krovni organizaciji L’Arche International prijazno ponudila brezplačno montažo kratkih filmčkov. Zaradi ukrepov niso mogli posneti novega materiala, temveč so uporabili že obstoječe posnetke skupnosti širom sveta. Iz posnetkov so ustvarili osem kratkih filmov (vsak dolg manj kot minuto).  Filmi so zelo preprosti, resnični, pristni in neobdelani. Mi smo jih poimenovali: “Life Goes On”!
Filmi: Mr. Corona, Fight, Love, Sport, Outside, Inside in Music so dostopni na Facebook strani. Vabljeni k ogledu.

 

#ChefsCare
Ob nominaciji s strani Petra Ruja in Iztoka Gumzeja smo postali del dobrodelne pobude #ChefsCare.

Iz srca hvala Miru Rismondu, ki nam je velikodušno spekel in doniral kruh z drožmi. Hlebčki so bili tako lepi, da jih skoraj nismo upali pojesti, a vonju in odličnemu okusu po domačem se seveda kmalu nismo več mogli upirati!

Več o akciji Chefs Care si lahko preberete tukaj

 

 

Delavnice so spet odprte

Ponovno smo odprli delavnice, vendar je delo prilagojeno okoliščinam. Osebe s posebnimi potrebami, ki prebivajo v naših bivalnih enotah v Zbiljah so začele ustvarjati v lesni in okupacijski delavnici.

Žal so naši “vozači” (tisti uporabniki, ki koristijo le storitve varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji), še vedno doma, ampak na njih nikakor nismo pozabili! Organizirali smo jim delo na daljavo in redne obiske.

Asistentka Maja redno hodi k vsakemu izmed “vozačev” na obisk, sprehod, ali klepet in prinaša materiale iz delavnic. Nekateri se obiska izredno veselijo in komaj čakajo povratek na Barko, drugi pa so se privadili preživljanja prostega časa doma in jih prihod nazaj v službo niti ne veseli tako zelo 🙂

Vseeno upamo, da bodo Lucija, oba Roka, Sandi, Tanja, Kristjan in Domen čim prej prišli nazaj v delavnice!

Ni komentarjev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *