Zimske počitnice v Termah Topolšica

Po treh dolgih počitniških sezonah zaznamovanih s protikoronskimi ukrepi, ko si nismo zmogli poleg poletnih počitnic privoščiti tudi zimskih, smo se letos opogumili in ekipi šestih počitnikarjev omogočili marčevski oddih v Termah Topolšica

Irena, Maja K., Bernarda, Jerica, Slavko in Maja Z. so se v ponedeljek zjutraj odpravili proti Topolšici, kjer jih je čakala hiška v Ocepkovem gaju. Že prvi dan so se odpravili na ogled kar dveh izmed treh Šaleških jezer. Jezera so umetnega nastanka in so nastala kot posledica izkopavanja premoga v Premogovniku Velenje v Šaleški dolini. Šoštanjsko (Družmirsko) jezero se z globino 72,8m ponaša z nazivom najglobljega jezera v Sloveniji in ni primerno za kopanje, medtem ko je Velenjsko jezero turistično zelo razvito in obiskano. V izboru Naj kopališče 2022 je namreč Velenjska plaža zmagala že peto leto zapored.

V naslednjih dneh so se Barkači podali tudi na 1517m visoko Roglo, kjer so se sprehodili po 1000m dolgi Poti med krošnjami, na višini kar 20m. Med potjo so se povzpeli tudi na 37m visok stolp, kjer so z višine opazovali mogočne pohorske gozdove s posameznimi drevesi starimi tudi preko 100 let.

Fizična aktivnost pa zahteva tudi počitek, sprostitev ter okusno hrano in pijačo v dobri družbi. Vse to so Barkači našli v znani Mestni kavarni Šoštanj ter bazenskem kompleksu Term Topolšica. Barkine počitnice so nekaj posebnega. V majhni počitniški ekipi se, preko podajanja v novo, neznano izkušnjo, spletejo močne osebne vezi in trdna prijateljstva.