»Vse najboljše za nas« smo si zapeli že šestindvajsetič

V petek, 10. februarja smo si člani Skupnosti Barka že 26. zapeli »Vse najboljše«. Letos smo rojstni dan obeležili kar s tremi različnimi dogodki v treh dneh.
Prvikrat smo prav na rojstni dan slavili v delavnicah in se povabili na praznično kosilo v Gostilno Bencak v Medvodah, kjer smo poleg odličnega kosila tudi poklepetali in si prihranili kuhanje na rojstni dan. Po kosilu smo se odpravili nazaj v delavnice na sladico in kavo.

Na daljši praznični izlet smo se odpravili prihodnjo sredo dopoldan, kjer so se nam pridružili tudi nekateri hišni asistenti in dolgoletni prostovoljci. Odločili smo se za obisk Radovljiške graščine, kjer sta svoje prostore našla Mestni muzej Radovljica ter Čebelarski muzej. Pred ogledom muzejev smo se okrepčali s sladko malico in se razdelili v dve skupini. Vsaka si je ob vodenju muzejskih kustosinj ogledala enega od dveh muzejev, nato pa sta se skupini zamenjali. Izvedeli smo veliko zanimivosti iz časa slovenskega razsvetljestva in zgodnje romantike, med drugim tudi o (ne)umivanju, prehrani in lepotnih ritualih takratnega prebivalstva.

V čebelarskem muzeju smo spoznali postopke pridelave medu, razliko med vrstami medu, matičnim mlečkom, nektarjem ter cvetnim prahom in se v simulatorju leta čebele lahko preizkusili v nabiranju medičine. Kot bi vedelo za naše praznovanje, nam je osebje muzeja v zadnji sobi Čebelarskega muzeja pripravilo tudi sladko pogostitev s pijačo.

Po obisku muzejev, smo si šli ogledati še razgled z radovljiške razgledne točke in se mimo čokoladnicesprehodili do Grajske gostilnice, kjer nas je čakalo zaključno kosilo.

Praznični sredi pa je sledil še praznični četrtek, si smo ga v poznejših popoldanskih urah v poslopju Barkinih delavnic obeležili s praznično Sveto mašo in veliko rojstnodnevno torto. Na dogodek smo povabili vse uporabnike ter njihove svojce, zaposlene z družinami, prostovoljce in prijatelje Skupnosti Barka in tako v velikem številu zaključili naše letošnje praznovanje rojstnega dne.