Ustvarjali smo na Likovni koloniji pod lipami v Vodicah

V sredo, 8. junija 2022 smo se zjutraj v Vodicah zbrali Barkači, starejši iz DEOS Medvode, osnovnošolci iz VIZ Frana Milčinskega Smlednik, zunanji udeleženci, spremljevalci, prostovoljci in prijatelji.

Pripravili smo opremo in materiale za ustvarjanje. Dogodek sta otvorila in nas pozdravila vodja skupnosti Barka Blaž Brešan in predstavnica Občine Vodice Darja Meglič. Slikarki Andreja Eržen in Renata Grmovšek sta predstavili tehniko in tematiko slikanja. Potem smo se vsi skupaj lotili ustvarjanja. Pomagali so nam tudi spremljevalci in prostovoljki iz Nemčije.

Ko smo naslikali vsak svojo umetnino, smo slikarska stojala s slikami odnesli na razstavo. Nastale umetnine smo si vsi skupaj ogledali in se o njih pogovorili.

Cilj naše likovne kolonije ni bil le razvijanje likovnih spretnosti, pač pa tudi medgeneracijsko sodelovanje, odkrivanje naših podobnosti in razlik, spoznavanje novih ljudi in ustvarjanje novih prijateljstev. To nam je na naši likovni koloniji vsekakor uspelo in komaj čakamo, da se bomo spet družili in skupaj ustvarjali.

Likovna kolonija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.