Ustvarjali smo na likovni koloniji ob Zbiljskem jezeru

V sredo, 16.6.2021 zjutraj smo se ob Zbiljskem jezeru zbrali Barkači, starejši iz DEOS Medvode, osnovnošolci iz VIZ Frana Milčinskega Smlednik, člani Centra Korak iz Kranja, zunanji udeleženci, spremljevalci, prostovoljci, prijatelji. Prišel je tudi župan Občine Medvode Nejc Smole, ki je uradno otvoril dogodek in ob tem povedal nekaj besed.

Slikarki Andreja Eržen in Renata Grmovšek sta ob začetku kolonije vse lepo pozdravili in s pomočjo slikovnega gradiva predstavili temo slikanja – narava ob jezeru, labodi, gozdne živali. Nato smo razdelili materiale za slikanje in začeli z delom. Pri ustvarjanju so udeležencem pomagali spremljevalci, prostovoljci iz Nemčije in S. Makedonije, študenti in seveda slikarki. Vreme nam je bilo naklonjeno in nastalo je veliko čudovitih umetnin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj naše likovne kolonije pa ni bil le razvijanje likovnih spretnosti, pač pa tudi medgeneracijsko sodelovanje, odkrivanje naših podobnosti in razlik, spoznavanje novih ljudi in ustvarjanje novih prijateljstev. To nam je na naši likovni koloniji vsekakor uspelo in komaj čakamo, da se bomo spet družili in skupaj ustvarjali.

Likovna kolonija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.