Torkove umetniške delavnice tudi v DEOS Medvode in Knjižnici Mengeš

Ali veste, da izvajamo skupinsko art terapijo vsak torek?

Lahko se nam pridružite na različnih lokacijah! Prvi in drugi torek v mesecu ustvarjamo v Zbiljah, vsak tretji torek smo v DEOS Centru starejših Medvode, zadnji torek v mesecu pa se srečujemo v Knjižnici Janeza Trdine Mengeš.

V šolskem letu 2023/2024 v sklopu projekta Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi 2 nadaljujemo z izvajanjem skupinskih umetniških delavnic/art terapije, ki potekajo enkrat tedensko – vsak torek, uro in pol, v prostorih Društva Barka. Vodita jih slikarki Renata Grmovšek in Andreja Eržen, ki vsak teden pri likovnem ustvarjanju usmerjata udeležence različnih starosti.

Umetniškim delavnicam se namreč, poleg članov Društva Barka, vsakokrat pridružijo tudi učenci VIZ Frana Milčinskega Smlednik, stanovalci DEOS Centra starejših Medvode, uporabniki Društva Sožitje ter zunanji obiskovalci in prostovoljci iz Slovenije in tujine.

Prejšnjem šolskem letu smo začeli izvajati delavnice še v prostorih DEOS Centra starejših Medvode, in sicer vsak tretji torek v mesecu. Na ta način spodbujamo veščine prilagajanja pri osebah z motnjo v duševnem razvoju, hkrati pa se delavnic lahko udeleži več stanovalcev DEOS-a.

Novost v tem šolskem letu je, da smo postali bolj mobilni in dodali še eno novo lokacijo, kjer se srečujemo in skupaj ustvarjamo. Vsak zadnji torek v mesecu se srečamo v Knjižnici Janeza Trdine v Mengšu, kjer se nam lahko pridružijo še zunanji obiskovalci iz lokalnega okolja, ki si želijo razvijati svoje likovne spretnosti in domišljijo, ter se družiti z našo ustvarjalno skupino, ki privlači s svojo raznolikostjo.
To so foto utrinki z naše prve umetniške delavnice v Mengšu, ki je potekala v oktobru 2023.

Umetniške delavnice/art terapija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi 2”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center Starejših Medvode, Občina Medvode, Vzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, Medobčinsko društvo Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju občin Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, Zavod za ustvarjanje, raziskovanje in učenje AZUM, ter Javni zavod Sotočje Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.