PREDNOVOLETNI DOBRODELNI KONCERT KVARTETA TAMINO

Domačija doživetij Tešnak in Občina Gorenja vas – Poljane vabita na

Dobrodelni koncert kvarteta Tamino

A. Mozart: Čarobna piščal

15. december 2019, ob 17.00 uri

Velika dvorana Sokolskega doma v Gorenji vasi

Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas

 

»Razkriti lepoto nekoga pomeni razkriti njegovo vrednost preko posvečanja svojega časa, pozornosti in nežnosti. Ljubiti nekoga ne pomeni le, da zanj nekaj storimo, ampak pomeni razkriti mu njegovo edinstvenost in mu povedati, kako poseben in vreden pozornosti je.«

– Jean Vanier, ustanovitelj prve L’Arche skupnosti

Zbrane dobrodelne prispevke bomo namenili Društvu za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju – Barka

Od 14. ure dalje lepo vabljeni tudi k nakupu izdelkov Društva Barka!

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kvartet Tamino je nova zasedba s povsem novim zvokom, v katerega bomo za vas preoblekli dragulj operne literature – Mozartovo Čarobno piščal. Program, ki ga pripravljamo, je sestavljen iz uverture in najlepših arij iz opere, ki je redno na programu najuglednejših opernih hiš že dobrih 200 let.

Naša zasedba nosi ime enega izmed osrednjih likov v operi Čarobna piščal. Princ Tamino je prispodoba za človeka z ideali in plemenitimi vrednotami poguma in čiste, nesebične ljubezni. Ravno te vrednote in vrline so zelo blizu tudi nam, zato smo z veseljem podprli Marjeto Kavčič z Domačije doživetij Tešnak, ko je ideja za sproščen glasbeni večer prerasla v dobrodelni koncert, s katerim bomo skupaj pomagali ljudem, ki to res potrebujejo.

Tudi junakom, kot je Tamino, pri njihovih podvigih še kako pride prav pomoč dobrih ljudi – zato računamo na vašo nesebično pomoč pri izvedbi dobrodelnega koncerta za Društvo Barka! Naj nas Mozartova vedno sveža in upanja polna glasba v dneh pred Božičem poveže v tem plemenitem namenu in doseže najvišjo izpolnitev – naj v vseh nas prebudi in okrepi plemenite vzgibe za lepši svet danes in jutri!

 

Dogodek organizira Domačija doživetij Tešnak v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane.

Ni komentarjev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *