Otvoritev dražbe Artists for Artists 2021

V sredo, 12.5. ob 12. uri smo otvorili našo dobrodelno tiho dražbo Artists for Artists 2021 – Jaz in ti ustvarjava zate.

Gre za dražbo umetniških del v naše društvo sprejetih ustvarjalcev, zaposlenih, prostovoljcev, članov sodelujočih organizacij in ostalih umetnikov, ki so velikodušno darovali svoje umetnine. Nabor umetniških del, podrobnejše podatke o dražbi in katalog najdete tukaj.

Zoom otvoritve dražbe so se udeležili prijatelji Barke in tudi sodelujoči Center Korak iz Kranja, Vzgojno izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik in VDC Postojna: enota Cerknica. Na dogodku smo na kratko predstavili naše delovanje ter program umetniških delavnic in art terapije, ki ga izvajamo v okviru projekta Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi.

Pogovorili smo se tudi o zgodovini dražbe Artists for Artists in poteku letošnje dražbe. Predstavile so se vse tri sodelujoče organizacije in pozdravila nas je slikarka Andreja Eržen. Klemen iz VDC Postojna je popestril dogajanje z igranjem kitare, Slavko iz VDC Postojna in Barkač Rok pa sta ponosno predstavila tudi svoji umetnini.

Več o programu umetniških delavnic in art terapije si lahko preberete tukaj.

Iskreno upamo, da bo tudi vas naš projekt navdušil in spobudil k aktivnemu sodelovanju pri nakupu enega ali več umetniških del ali pa morda navdihnil, da kako drugače podprete projekt.