Dan Barkinih asistentov

Tako uporabniki društvenih storitev, kot tudi zaposleni smo pomemben in nepogrešljiv del Barkine zgodbe, v kateri glavno vlogo igrajo naši medosebni odnosi. Zaposlenim delo v društvu pomeni veliko več, kot prejemanje plače, zato smo prejšnji četrtek organizirali dan asistentov ter izkoristili zadnje vzdihljaje »indijanskega poletja«.

Ker imamo kot društvo 3 različne enote in delamo v treh izmenah, se nekateri sodelavci srečajo zelo redko. Iz tega razloga vsaj enkrat letno prosimo naše redne prostovoljce, da prevzamejo spremljanje uporabnikov, da se lahko vsi zaposleni zberemo in aktivno družimo en dan.

Tokrat smo se podali na Gorenjsko, natančneje na Stražo nad Bledom. Po krajšem vzponu na Stražo, smo si opasali varnostno opremo in se preizkusili v plezalnih veščinah med krošnjami v Pustolovskem parku Bled. Plezalne poti so načrtovane stopenjsko in vsakdo izmed nas je lahko izbral svoji telesni pripravljenosti in spretnostim primerno plezalno pustolovščino.

Po adrenalinskem druženju nas je čakalo kosilo v Park hotelu Bled, kjer smo po kavi in klepetu dan asistentov zaključili polni novih izkušenj in energije za nadaljnje preizkušnje.

Namen dneva asistentov je ustvariti dobro delovno vzdušje v kolektivu, ki bo pripravljen stopiti skupaj takrat, ko bo to najbolj pomembno. To je dogodek, kjer želimo, da se zaposleni sprostijo, doživijo nekaj zanimivega, pri čemer gradijo zaupanje drug drugemu, občutek pripadnosti, povezanost ekipe in spodbujamo čim bolj »gladko« delovanje kolektiva, izboljšujemo komunikacijo in se učimo skupinskega reševanja konfliktov ter aktivnega sporočanja in poslušanja.