Barkino taborjenje 2022

Letos so nas taborniki povabili, da skupaj z njimi preživimo par dni na taborjenju, na Zletu v Cerknem. Zlet je vseslovensko taborjenje, kjer se srečajo/mo taborniki iz vseh delov Slovenije ter tudi od drugod – kjer skupaj živimo v naravi, se učimo drug od drugega, se preizkušamo v najrazličnejših taborniških in življenjskih veščinah ter tkemo nova prijateljstva.

Najprej smo postavili šotore (Roku pravega taborniškega, zelene barve), si okoli vratu navezali rutke ter tablice z našimi imeni (bilo nas je več sto, tako da si je bilo nemogoče zapomniti imena vseh) in se podali na našo taborniško dogodivščino. Čez dan se je Rok, ki je bil tokrat prvič »pravi tabornik«, spoznaval s taborniškim življenjem. Obiskoval je najrazličnejše delavnice (vozlanja, taborniških šeg in navad, gozdne delavnice, barvanja kamnov, risanja taborniških stripov, petja in igranja na kitaro) ter delal družbo ekipi tabornikov, ki so skrbeli za naše poškodbe, pike ter druge zdravstvene nevšečnosti – del te ekipe je bil tudi Boštjan, ki dela v Barkini ambulanti. Na vojaškem dnevu se je družil tudi z vojaki, zvečer pa je užival v glasbenem koncertu in plesal v soju barvnih luči na disko-večeru.

Spat smo hodili ob trdni temi ter se zbujali s prvimi sončnimi žarki, željni novega dne in vsega, kar bo prinesel. Spoznali smo veliko novih prijateljev in kljub temu, da smo bili tam le trije Barkači, so nas kmalu poznali ter pozdravljali vsi. Ob odhodu smo se dogovorili, da se še srečamo in najdemo skupno pot – sodelovanje tabornikov in oseb z motnjo v duševnem razvoju.

Rok, hvala za to izkušnjo – upamo, da je bila tudi tebi v veselje.


Barkine aktivne počitnice so aktivnost v okviru projekta Skrb za dobro počutje (športno-gibalne aktivnosti in uravnotežena dieta za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju), ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje v okviru razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022.