Barkine počitnice v Hotavljah

Bogo, Andraž, Sandi in Irena smo z asistentoma Petrom in Hervejem konec avgusta preživeli na počitnicah v Hotavljah. V ponedeljek zjutraj smo v kombi naložili vsak svoj kovček in se odpravili na pot. Po kakšni uri vožnje smo se nastanili v dveh apartmajih čudovite kmetije doživetij Tešnak, ki je obdana z naravo – stran od vsakodnevnega vrveža in skrbi.


Poleg zasluženega počitka smo počitnice izkoristili tudi za različne aktivnosti, izlete in zabavo. Hodili smo na sprehode ob Poljanski Sori, igrali košarko in jahali konja. Večere smo preživljali ob prijetnem druženju in igranju družabnih iger. Obiskali sta nas tudi asistentka Maja in tajnica Alenka.

 

Na izlet smo se odpravili v Škofjo Loko, kjer smo se sprehodili ter povzpeli na grad in si ogledali grajski muzej. Obiskali smo tudi Tavčarjev dvorec (domačijo) na Visokem. Ireni bo najbolj v spominu ostal izlet v Park vojaške zgodovine Pivka, kjer smo videli prave vojaške tanke in topove.


Letošnje aktivne počitnice so sofinancirane s strani Ministrstva za zdravje v okviru razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022.

Izvajamo jih v okviru programa Skrb za dobro počutje, ki vključuje različne aktivnosti, ki pozitivno vplivajo na psiho-fizično zdravje in socialno vključenost v naše društvo sprejetih oseb.