Barkine počitnice na Paškem Kozjaku

Bernarda, Kristina, Marjanca in Lucija smo ob spremstvu Maje, Liudmyle in Hanne preživele zadnji teden meseca junija na počitnicah na Paškem Kozjaku.

Poleg počivanja in druženja smo počitnice izkoristile za spoznavanje okolice ter aktivnosti, sprehode in izlete v naravi. Obiskale smo center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna ter se odpravile na hrib Špik. Ogledale smo si tudi Celjski grad in šle na sprehod okoli Velenjskega jezera.

Najbolj v spominu nam je ostal obisk mini živalskega vrta v Slovenskih konjicah, kjer smo videle več kot 30 različnih živalskih vrst in se veliko novega naučile.

Prosti čas smo izkoristile za igranje družabnih iger in športne dejavnosti v telovadnici (namizni tenis, nogomet, košarka), privoščile pa smo si tudi piknik ob Šmartinskem jezeru.


Barkine aktivne počitnice so aktivnost v okviru projekta Skrb za dobro počutje (športno-gibalne aktivnosti in uravnotežena dieta za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju), ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje v okviru razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022.