Prva letošnja počitniška ekipa se je že vrnila s sončnega Kozjanskega

Počitnice so za vse ljudi daljši prosti čas, ko prekinemo vsakdanjo rutino, delo in počnemo stvari, ki jih imamo radi in za katere nam sicer zmanjkuje časa. Za Barkine uporabnike in zaposlene pa so skupne počitnice še mnogo več. Predstavljajo namreč edinstveno priložnost za poglabljanje odnosov ter medsebojno spoznavanje v neznanem, izven rutinskem okolju.

V letošnje poletje smo Barkači torej že vstopili s prvimi organiziranimi Barkinimi počitnicami.Irena, Jelka, Mateja in Mojca smo si izbrale počitnice na Kozjanskem in sicer v vasi Pišece.

Pišece se razprostirajo na južnem prisojnem vznožju gozdnate Orlice. Ob mnogih zaselkih, raztresenih po okoliških gričih, domačini gojijo vinsko trto, zelo razvito pa je tudi sadjarstvo. V vasi je organizirana vinska cesta, na voljo je igrišče za tenis, druga športna igrišča ter konji za jahanje. Zanimiva je tudi pot doživetij, kjer so na domiselni način predstavljene gozdne živali. V neposredni bližini vasi so Terme Čatež in Podčertek, le deset kilometrov stran pa mesta Brežice, Krško, Dobova.

Irena, Jelka, Mateja in Mojca smo bile 4 dni nastanjene v dveh apartmajih Vile Silva Marija z zunanjim bazenom. Poleg uživanja ob bazenu in sprehodih v okoliški naravi, smo si ogledale Brežice, Novo mesto, Krško in Pleterje.