Barkin (Miklavžev) sejem

Vsako leto v začetku decembra, v delavnicah Društva Barka pripravimo tradicionalni Barkin (Miklavžev) sejem naših izdelkov. Letos si boste naše izdelke lahko pogledali in izbrali na spletni strani in medijih (tradicionalnih in družbenih omrežjih), si pa želimo in se trudimo, da bi lahko vsaj del dogodka izvedli tudi v živo (odvisno od ukrepov koronavirusa).

V tem času so vsak dan, od ponedeljka do petka od 9. do 15. ure, naša vrata odprta za vaše obiske, katerih bomo zelo veseli (pogoj PCT).

Z vključevanjem v različne delavnice omogočamo v naše društvo sprejetim osebam, da doživijo “službo” in posledično dvig samozavesti ter lasten prihodek. Spodbujamo razvijanje ročnih spretnosti, ustvarjalnost, vzdrževanje pozornosti (vsaj krajši čas) in samoobvladovanje. Delavnice so potrebne, saj omogočajo kvalitetno vključevanje v naše društvo sprejetih oseb in njihov občutek družbenega doprinosa, preko delovnega procesa. Izdelke, ki jih ustvarijo, nato predstavimo javnosti in tako zvišujemo vidljivost darov, ki jih naše osebe posedujejo.

 

Miklavžev sejem pa se ne vrti zgolj okoli izdelkov; to je predvsem priložnost, da se srečamo s prijatelji, znanci, sorodniki, sodelavci, si privoščimo kavico,čaj in piškote ter uživamo v prijetni družbi.

Letošnji dogodek Barkin (Miklavžev) sejem bo sofinanciran s strani Občine Medvode preko javnega razpisa za sofinanciranje prireditev v občini Medvode v letu 2021.