Likovna kolonija v Češminovem parku v Domžalah

Vabimo vas na likovno kolonijo v Češminovem parku v Domžalah, ki bo potekala v četrtek, 23.9.2021, od devete do dvanajste ure. Kolonijo bosta vodili slikarki Renata Grmovšek in Andreja Eržen, število udeležencev pa je omejeno na 30. Prijave so odprte do 16.9.2021.

Poleg risanja in razvijanja likovnih spretnosti, je namen kolonije tudi medgeneracijsko sodelovanje, vključevanje ranljivih skupin ljudi, kreativno preživljanje prostega časa in seveda druženje. Najbolj pomembno je vključevanje čim več (ranljivih) skupin ljudi v likovno terapijo, kot učinkovito terapevtsko metodo pomoči in izražanja. Naša likovna kolonija ponuja priložnost, da to doživite (brezplačno).

Na prvi likovni koloniji ob Zbiljskem jezeru so ustvarjali naši Barkači, osnovnošolci iz VIZ-a Frana Milčinskega Smlednik, starejši iz DEOS-a Medvode, člani Centra Korak, študenti likovne akademije, prostovoljci iz Nemčije in Makedonije ter občani Domžal, ki so se prijavili. Tukaj  si lahko preberete, kako smo se imeli.

Na drugi likovni koloniji se nam bodo poleg zgoraj naštetih, pridružili tudi drugi podobni zavodi in organizacije, ki so se navdušili nad projektom in pomočjo z umetnostjo ter vsi vi, ki se boste pravočasno prijavili.

vir: visitdomzale.si

Za umetniški material, malico, kavico in dobro navzdušje poskrbimo mi, vi pa se morate vnaprej prijaviti. Zaradi ukrepov in logističnih priprav, brez predhodne prijave udeležba na koloniji žal ni mogoča.

Rok za prijavo je 16. september 2021. Prijave zbiramo na email: projekti@skupnostbarka.si, zadeva: »Prijava na likovno kolonijo«. V prijavi napišite svoje ime, priimek, telefonsko številko, starost in občino prebivanja. Pogoj za udeležbo je PCT.

V primeru slabega vremena ali poslabšanja situacije Covid-19 bo kolonija prestavljena.

 

 

 

 

 

 

 

 

Likovna kolonija je del projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi“, v okviru katerega bomo organizirali štiri likovne kolonije, umetniške delavnice in art terapijo ter druge različne prostočasne kreativne aktivnosti v našem ateljeju v Zbiljah.

Partnerji projekta so DEOS Center starejših MedvodeVzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega SmlednikObčina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.