Delovna akcija Goodyear Slovenija

V petek, 23.09. se nam je v Barkinih delavnicah pri jutranji kavi pridružilo kar 18 prostovoljcev iz podjetja Goodyear Slovenija iz Kranja preko njihovega projekta Boljša prihodnost. Podjetje je eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi in se redno uvršča na sezname največjih, najbolj uspešnih in najuglednejših slovenskih podjetij. Tovarna v Kranju spada med najbolj kompleksne Goodyearove tovarne v Evropi, ki se poleg fleksibilne proizvodnje ponaša tudi z dobrimi rezultati na področju varstva pri delu, stalnih izboljšav in okoljevarstva.

Goodyear Boljša prihodnost je platforma, ustanovljena kot Goodyearov program globalne družbene odgovornosti podjetij, ki se s pomočjo najrazličnejših akcij osredotoča na izvajanje pobud za vključevanje skupnosti.
Goodyear aktivno sodeluje v skupnostih, na območju katerih je podjetje prisotno, se odziva na njihove težave in potrebe ter v sodelovanju z zunanjimi organizacijami v skupnosti pomaga ustvarjati boljše okolje za življenje in delo, s poudarki na področjih vzpodbujanja varne mobilnosti za krepitev naših skupnosti, navdihovanja ljudi, da dosežejo svoj polni potencial in pobud za trajnostno ravnanje z okoljem.

Po hitrem koordinacijskem sestanku so se razdelili v dve skupini – prva polovica je ostala v delavnicah in pričela s prepotrebnim beljenjem naše jedilnice, druga polovica pa je odšla k Sončni hiši preuredit teraso in zelenico pred hišo.
Poleg tega, da se je za prostovoljno delovno pomoč odločilo kar 18 Goodyearovih zaposlenih, je podjetje zagotovilo tudi vsa sredstva za nakup materiala za izvedbo del. Po končanem delu smo si skupaj privoščili kosilo na sončni terasi Barkinih delavnic.