Ammar – Vizualni umetnik in prostovoljec

Kot smo omenili že v preteklih prispevkih bo letošnja tiha dražba Artists for Artists potekala na drugačen način kot pretekli dve dražbi – preko spleta. To pa ni edina sprememba; letos je naša želja vključiti še širši spekter amaterskih in profesionalnih umetnikov, ki so del našega in tudi drugih društev in varstvenih delovnih zavodov po Sloveniji.

K sodelovanju smo povabili tudi prostovoljca, ki se nam je na Barki pridružil v okviru projekta “Živimo in delamo skupaj: Ljudje z in brez motnje v duševnem razvoju”, ki ga financira Nacionalna Agencija MOVIT v okviru programa Evropska Solidarnostna Enota. Za dražbo Artists for Artists je pripravil tri svoja umetniška dela.

Več o dražbi Artists for Artists si lahko preberete na tej povezavi.

Ammar je vizualni umetnik, ki prihaja iz Skopja, Severne Makedonije. Star je 27 let, svojo strast do umetnosti pa je začel odkrivati, ko je leta 2013 dobil svoj prvi fotoaparat. Začenši s fotografijo je iskal kreativnost in navdih v svoji okolici, pa tudi v tem, kar se je skrivalo v njem samem.

Obiskoval je tečaje fotografije, leta 2018 pa se je vpisal na Akademijo likovnih umetnosti – Djolev and the Arts v Skopju, kjer se je učil o ilustraciji, risanju, slikanju, sodobni umetnosti, fotografiji, multimedijah in estetskem diskurzu, kar je še dodatno poglobilo njegovo ljubezen do umetnosti. Po končani akademiji se je usmeril v ilustracijo in začel v svoje delo vključevati aktivizem.

Ustvarja v barvah, spretno kombinira umetniške sloge, odraža človekovo svobodo in brezmejnost ter skozi svojo umetnost kaže ljubezen do življenja.

Ustvarja pod svojo blagovno znamko REД. Gre za projekt,ki je bil zasnovan med obiskom Akademije in traja še danes. Izdeluje unikatne majice, torbe in nahrbtnike, na katerih prikazuje svoje ilustracije.

Na naši dražbi se bo Ammar predstavil s tremi umetniškimi deli; nahrbtnikom in razglednico z unikatno ilustracijo ter dvema slikama. Eno od slik je ustvaril v sodelovanju z Bogomilom, ki živi in dela v naši skupnosti.