Praznujte z nami na Barkinem 10. Miklavževem sejmu

Na letošnjo prvo decembrsko nedeljo, 3. decembra, Društvo Barka obeležuje 10. obletnico prirejanja osrednjega dobrodelnega in predstavitvenega dogodka društva – Miklavževega sejma.

Na prvo praznično druženje s predstavitvijo našega dela in izdelkov, smo vas povabili leta 2013, ob pridobitvi novega poslopja Barkinih delavnic. Priložnost za klepet s prijatelji ob domačih dobrotah in čaju nam je vzbudila občutke topline, pripadnosti in sprejemanja, zato smo dogodek organizirali znova in znova na vsako prvo decembrsko nedeljo.

Letošnji Miklavžev sejem se bo v Barkinih delavnicah, Zbilje 1k, Medvode, pričel ob 9. uri in zaključil ob 18. uri. V času sejma bo potekala predstavitev in prodaja ročno izdelanih voščilnic, adventnih venčkov, izdelkov iz blaga, filca, lesa …

Preko vključevanja v različne delavnice omogočamo našim uporabnikom doživljanje »službe«, lastnega uspeha, uvid v svoje spretnosti, ponos na svoje delo ter nenazadnje lasten prihodek. Preko dela spodbujamo razvijanje ročnih spretnosti, vzdrževanje pozornosti, ter ustvarjalnost. S predstavitvijo izdelkov javnosti se naši uporabniki enakovredno vključujejo v družbo, pridobijo občutek doprinosa k le-tej, družba pa na ta način postaja bolj inkluzivna in odprta.

Miklavžev sejem pa se ne vrti zgolj okoli izdelkov – pridite na klepet ob sladkih dobrotah in toplih napitkih v prijetno okolje delavnic, ki bodo ta dan še posebej zaživele v prazničnem sijaju.

Pripravili bomo tudi:
– razstavo slik izpod čopičev Barkačev,
– srečelov (vsaka srečka bo dobitna).

Sredstva zbrana na srečelovu bomo namenili našim dolgoletnim dobrotnikom – kmetiji MIS iz Zavrha pod Šmarno goro, katerim so letos ognjeni zublji popolnoma uničili gospodarsko poslopje in izničili trud dveh generacij.

Veseli bomo, če novico o dogodku delite s svojimi prijatelji in znanci, saj si želimo čim večjega obiska. Hvala in dobrodošli!

Za prednaročila prazničnih voščilnic in ostale informacije pokličite na 040 855 738 ali pišite na delavnice@skupnostbarka.si.

Letošnji dogodek Barkin Miklavžev sejem bo sofinanciran s strani Občine Medvode preko Javnega razpisa za sofinanciranje prireditev v občini Medvode v letu 2023.