Barkine počitnice v Hotavljah 2021

Tretji teden avgusta smo Rok, Marinka, Slavko in Bernarda z asistenti Hervejem, Mici in Brigito ter prostovoljcema iz Nemčije Hannah in Wenzelom preživeli na počitnicah v Hotavljah.

V ponedeljek smo se nastanili v dveh apartmajih čudovite kmetije doživetij Tešnak, ki je obdana z naravo – stran od vsakodnevnega vrveža in skrbi.

 

 

 

 

 

 

Vir: https://www.facebook.com/turizem.tesnak

V torek smo počitnice začeli z ogledom Škofje Loke, dvorca Visoko in baročne cerkve svetega Volbenka. Sreda je bila za nas zelo aktiven dan – odločili smo se za izlet v Triglavski narodni park, kjer smo si ogledali Tolminska korita, Idrijo in Zatolmin. Sledilo je kopanje v Soči in kosilo v restavraciji Labrca, ob povratku pa smo se ustavili še v Zakojci.

V četrtek smo aktivne počitnice nadaljevali z ogledom tehniškega muzeja Bistra ter Iškega vintgarja. V Bistri smo si privoščili tudi okusno kosilo. Ker smo bili v petek že kar utrujeni od razburljivega tedna smo se odločili dan preživeti bolj sproščeno – družili smo se v Hotavljah, odšli na krajši sprehod ter popoldne pripravili piknik.

Letošnje aktivne počitnice so sofinancirane s strani Občine Medvode v okviru razpisa za sofinanciranje programov s področja socialnega varstva občanov Občine Medvode v letu 2021 ter s strani Ministrstva za zdravje v okviru razpisa za sofinanciranje programov neposredne pomoči, svetovanja in oskrbe ranljivih, ogroženih oseb, ki jih izvajajo humanitarne organizacije v letu 2021 in 2022.

Aktivne počitnice izvajamo v okviru programa Skrb za dobro počutje, ki vključuje različne aktivnosti, ki pozitivno vplivajo na psiho-fizično zdravje in socialno vključenost v naše društvo sprejetih oseb.